мобильныйСотовый оператор «МТС Украина» обратился к другим украинским операторам, которые предоставляют услуги связи на территории  Крыма, с просьбой помочь организовать технический роуминг в их сетях для восстановления связи на полуострове. Об этом сообщила компания на официальной странице в социальной сети Facebook. «Мы обратились к другим украинским операторам, которые осуществляют деятельность на территории полуострова, с просьбой помочь организовать технический роуминг в их сетях в качестве временного решения для скорейшего восстановления связи. В настоящее время наши коллеги по рынку прорабатывают возможность оперативной реализации этого решения», — говорится в сообщении. При этом в «МТС Украина» в очередной раз опровергли информацию о причастности компании к умышленному отключению мобильной связи в Крыму. «МТС Украина» категорически заявляет о том, что действия, которые привели к остановке оборудования оператора в Крыму, находятся вне деятельности компании», — сказано в сообщении.

Шановні абоненти!

Те, що вчора відбулося і продовжує відбуватися в Криму зі зв’язком, стало цілковитою несподіванкою і для компанії «МТС Україна», і для її кримських абонентів. Ми фактично втратили можливість управляти важливим вузловим об’єктом, який відповідає за забезпечення послуг зв’язку в Сімферополі. Він був відключений від нашої мережі ззовні. Зупинка обладнання і відсутність зв’язку у жителів багатотисячного міста привели до масового невдоволення і обурення людей, що, очевидно, і пояснює, непереконливі спроби звинуватити в тому, що відбувається, українського оператора.

«МТС Україна» категорично заявляє про те, що дії, які призвели до зупинки обладнання оператора в Криму, знаходяться поза межами діяльності компанії. Вони спричинили порушення законних прав споживачів і завдали збитку абонентам оператора. Ми усвідомлюємо, наскільки важливою для людей і для бізнесу є доступність телекомунікаційних послуг, тому в терміновому порядку вживаємо всіх заходів для відновлення зв’язку в Криму. Зокрема, ми звернулися до інших українських операторів, які здійснюють діяльність на території півострова, з проханням допомогти організувати технічний роумінг в їх мережах в якості тимчасового рішення для якнайшвидшого відновлення зв’язку. В даний час наші колеги по ринку опрацьовують можливість оперативної реалізації цього рішення. Ми будемо оперативно інформувати абонентів про ситуацію зі зв’язком у Криму.

Источники:  MTS Ukraine   , UNIAN